Frisse Start Week

19 t/m 22 aug. 2019

voor het allerbeste begin van een nieuw schooljaar

Dit vierdaagse kamp (09:00 – 16:00) is voor kinderen die net dat stapje extra willen zetten om het jaar met gemak, zelfvertrouwen en plezier te beginnen.

Je kent het vast wel… Na zes weken vakantie is veel van de lesstof weggezakt. Ondertussen zie je als ouder hoe het jaar van start gaat en de klas alsmaar doordendert, zonder achterom te kijken.

Probleem? Dacht het niet!

Tijdens de Frisse Start Week gaat jouw kind op een leuke, frisse en leerzame manier aan de slag met zichzelf èn basisleerstof.

Jan, is een zeer bevlogen en gedreven docent die zich met hart en ziel inzet voor kinderen met een specifieke of aanvullende leerbehoefte. Met veel energie brengt hij kinderen naar een hoger plan. Van harte aanbevolen!

Edwin - vader van een dochter uit groep 5

Waar werken we aan?

Op een inspirerende locatie in Amsterdam nemen Danielle en Jan je kind een week mee op reis. Een reis door de hersenen, zou je kunnen zeggen. Hoe werkt je brein? Hoe kun je het optimaal laten werken? Op welke manier kan ik goed aan de slag gaan? Wat werkt voor mij? Wat is zelfvertrouwen en wie ben ik? Zomaar wat vragen waar jouw kind antwoord op gaat krijgen in onze Frisse Start Week.

Wat gaat je kind doen deze week?

In de ochtenden werken we aan de reguliere lesstof en bieden we maatwerk voor ieder kind. Waar het kind aan wil werken, daar gaan we hem of haar mee verder helpen. Vanzelfsprekend geven wij richting en structuur aan dit proces. In de middag organiseren we inspirerende themamiddagen die het brein van uw kind op alle mogelijke manieren zal prikkelen en inspireren.

Informatieaanvraag Frisse Start Week

Gun jij je kind een Frisse Start voorafgaand aan het schooljaar?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op!

 

Prijs

De Frisse Start Week kost € 395,- per kind.

Belangrijk:
– De genoemde prijs is vrijgesteld van, en dus inclusief, BTW.
– De lesweek is van maandag tot en met donderdag. De lesdag duurt van 08:45 (inloop) tot 16:00 (uitloop tot 16:15).

Wil je 2 kinderen aanmelden? Wij zorgen voor een mooie korting!

Wat is het?

De Frisse Start Week is een week innovatief onderwijs, in de vorm van een kamp, voorafgaand aan het reguliere schooljaar.

De kinderen leren op zichzelf te vertrouwen, krijgen tools om te “leren leren” en leren een werkwijze die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

En ook belangrijk: je kind maakt een frisse start met alle schoolonderwerpen. Dit doen we op een niet schoolse manier; we gaan ondernemen, programmeren en projectmatig werken.

Locatie

De Frisse Start Week wordt gehouden bij De Ceuvel in Amsterdam Noord.

De Ceuvel is een speeltuin voor innovatie en creativiteit. Een experiment waarmee we duurzaamheid bereikbaar, begrijpelijk en léuk willen maken. We delen graag onze kennis en hopen dat deze zich vermenigvuldigd. Er is altijd iets leuks en origineels te doen en iedereen is welkom.

Adres: Korte Papaverweg 2 t/m 6, 1032 KB Amsterdam 

Inclusief

– 4 dagen leren over jezelf & hoe je goed leert

– Spectaculaire themamiddagen

– Gezonde tussendoor snacks

– Intensieve persoonlijke begeleiding

– Leerbox uitstekend diploma

Frisse Start Week - 19 t/m 22 augustus

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Het programma

De basisvaardigheden zoals rekenen, spelling, begrijpend lezen en taal bieden wij aan door veelal thematisch te werken. Tussendoor bieden we in korte lessen, individueel èn op maat, categorieën en strategieën aan.

 De thema’s:

– Programmeren

– Natuur

– Theater en presenteren

– Ondernemen

– Uitvinden

Jouw kind leert in ieder geval:

– De volgende stap in de basisvaardigheden

– Doelen stellen

– Reflecteren op zichzelf

– 21e eeuwse vaardigheden

– Wat zelfvertrouwen is en hoe dat werkt

– Growth mindset

– Een werkwijze voor de rest van zijn of haar leven

– Mindfulness & Yoga

En nog heel veel meer.. 

Wij staan voor..

Kwaliteit: ervaren docenten die jouw kind echt zien en onvoorwaardelijk ondersteunen.

Aandacht: max. 8 kinderen per leerkracht.

Ontwikkeling: wij garanderen dat jouw kind de volgende stap zet.

 

Inclusief…

– 4 dagen leren over jezelf en over leren

– Spectaculaire themamiddagen

– Gezonde snacks

– Intensieve persoonlijke begeleiding

– Leerbox uitstekend diploma

 

Daniëlle is een superleuke enthousiaste leerkracht. Ze heeft een mooie combinatie van rust, enthousiasme en humor. Ze ‘ziet’ de kinderen, hoe ze in hun vel zitten, legt de vinger op de juiste plek qua prestaties en innerlijk. Ze inspireert op verschillende manieren. Mijn zoon vond haar “chill” en zegt dat Daniëlle hem echt kende, begreep en verder heeft geholpen.

Brenda - moeder van een zoon uit groep 7

Docenten van de Frisse Start Week

Jan Hoetmer (34)

“Ik creëer een omgeving waarin kinderen maximaal tot hun recht komen. Dat ze hun potentie waarmaken, wat dat dan ook is.

Kinderen leren door drie dingen: voorbeeld, voorbeeld en voorbeeld. Dit is de basis van hoe ik lesgeef: leergierig, speels en gedreven. Kinderen pikken dit op, ontdekken meer van zichzelf en maken grote stappen. Dat is waar ik het voor doe.”

Jan Hoetmer is oprichter van Leerbox uitstekend, onderwijsinnovator, iceman bij 020_IJsbrekers, mindfulness trainer, coach bij GoInsideOut en voormalig docent van Laurent Simons. Een docent met passie voor leren. Met zijn gevarieerde profiel heeft hij alle tools in huis om jouw kind de volgende stap te leren

Danielle van Rijn (29)

“Kinderen enthousiasmeren, met plezier laten leren, vaardigheden en kennis aanleren waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Dat is wat ik met veel passie en motivatie doe. 

 

Kinderen zien voor wie ze zijn en ze gedurende iedere les laten groeien door de juiste vragen, inzichten en lesstof aan te bieden. Kinderen zien ontwikkelen is voor mij de beste waardering voor mijn werk en waar ik het voor doe.” 

Danielle van Rijn is 10 jaar werkzaam in het onderwijs, onderwijs innovator voor o.a. De Noordwijkse Methode, werkzaam bij Leerbox uitstekend en is leerkracht op verschillende scholen. Ze traint leerkrachten in nieuwe werkwijzen en manieren van lesgeven en houdt zich graag bezig met het verbeteren en vernieuwen van het onderwijs. 

Veelgestelde vragen

Antwoorden Verwonder-lessen

Verwonderen, een van de belangrijkste uitgangspunten bij Leerbox uitstekend. Een goede les & docent verwondert, inspireert en enthousiasmeert.

Onze lessen starten met een prikkelend statement of een raadsel. Op Facebook doen wij de VerwonderChallenge voor ouders! Op deze pagina staan de antwoorden.

En nu jij.. Weet je het al?

Antwoord

Deze les gaat over: de waterkringloop!

“De waterkringloop is het systeem dat er voor zorgt dat water verdampt, er wolken komen en dat uit de wolken weer neerslag valt. Water verdampt door opwarming van de zon en dit worden wolken in de lucht. Het proces dat waterdamp wolken worden heet condenseren. De waterdruppeltjes samen zijn wolken. Uit de wolken valt dan weer de neerslag. Dit kan in de vorm van regen, sneeuw, ijzel, hagel.”

– Bron: WikiKids

Antwoord

Deze les gaat over: Antarctica!

“Antarctica is het continent rond de zuidpool van de Aarde. De benaming Antarctica komt af van ant-arktikos (ἀνταρκτικός), een Grieks woord voor “tegenover het noorden”. Met een oppervlakte van 14 miljoen vierkante kilometer is het het vijfde grootste continent, na Azië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika, en voor Europa en Australië. ” 

– Bron: Wikipedia


Leerbox uitstekend is een initiatief van Jan Hoetmer. Hij is als docent werkzaam op verschillende scholen in Amsterdam en omgeving. Jan is dit leerplatform gestart om het leren bij kinderen te stimuleren en het algehele onderwijs te innoveren.

Er is altijd een moment waarop je weerstand ervaart. Wie ben jij? Hoe focus je je? Wat heb je nodig om de volgende hindernis te overwinnen? Als je op een jonge leeftijd over jezelf en je hersenen leert, geldt voor de rest van je leven: nooit meer leren! Voor altijd plezier, overzicht en inzicht in je eigen ontwikkeling!

Volg ons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: