Vernieuwend onderwijs

Leerbox uitstekend stelt de persoonlijke ontwikkeling van jouw kind centraal. Je kind krijgt tools waar hij of zij de rest van zijn leven profijt van heeft. Om hieraan te werken gebruiken we zogenaamde “leerproblemen” die in alle schoolboeken voorkomen. Dit kan een rekenprobleem, een spellingcategorie of bijvoorbeeld het begrijpen van alle gebeurtenissen rondom de Koude Oorlog (Geschiedenis) zijn. Het onderwerp en de doelen van het schoolvak zijn er op gericht om jouw kind persoonlijke vaardigheden bij te brengen.

de ‘leren’ koffer

Onze ‘leren koffer’ staat garant voor spelend onderwijs. Tijdens de focusblokken werken we aan de leerstof uit de persoonlijke leermap, maar tijdens de powerbreaks doen we een spel of oefening. Dit kan van alles zijn! Jongleren, mindfulness, martial arts oefeningen, maar ook breinbrekers, jenga of mikado.

We doen aan powerbreaks omdat het leuk is, maar ook met een doel in ons achterhoofd. We zetten de powerbreaks in als een reset van het brein, maar ook als een speelse leercontext om aan allerlei onderliggende persoonlijke- en leervaardigheden te werken met jouw kind.

Wat leren wij jouw kind?

Ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt.

Leervaardigheden (“leren leren”).

Doelen stellen en het leuk vinden ervoor te werken.

Effectief leren en werken.

Kwaliteiten en valkuilen.

Growth mindset.

Zelfreflectie.

Een werkwijze die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

 

En nog heel veel meer...

Vernieuwend onderwijs

dit ben ik
De bouwsteen “dit ben ik” staat voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Onmisbaar binnen deze ontwikkeling zijn het positief omgaan met jezelf en het aanleren van een growth mindset, het ontwikkelen van een reflectieve houding en het stap voor stap leren werken aan doelen.

leer-KRACHT
Leervaardigheden zijn het web waarmee het leren gespind wordt. Als je weet wat je nodig hebt om tot leren te komen, wordt het opeens leuk en al snel makkelijk. Je voelt je krachtig en weet wat er van jezelf in de leersituatie gevraagd wordt. Je bent nieuwsgierig als het ingewikkeld wordt, kunt doorzetten als je er even niet doorheen komt en kunt jezelf verbeteren waar dat nodig is. Je herkent de leersituatie en snapt je gevoelens in die situatie.

bouw een vlot
Het principe “bouw een vlot” draait om het aanleren van overzicht. Veel kinderen raken verstrikt in een vraag, opdracht of werkstuk. Ze raken het overzicht kwijt, schieten in stress en blokkeren. Het voelt bijna alsof je in een groot meer verdrinkt en opgegeten wordt door de haaien. Het bouwen van een vlot, of het realiseren dat je altijd al een vlot had, helpt bij het terugvinden van het overzicht en de rust die je nodig hebt om je werk tot een goed einde te brengen.

snelkookpan
Uniek aan onze lessen is de “Snelkookpan”. Deze lesopzet werkt als volgt:
1. Elke les begint met het samen vaststellen van doelen op werkgebied en op persoonlijk gebied.

2. 25-30 minuten lestijd waarin in volle focus aan 1 onderwerp gewerkt wordt.

3. POWERBREAK! 5-7 minuten een andere activiteit of skill om het brein te resetten.

4. Weer 25-30 minuten lestijd en een powerbreak. Zo gaan we verder tot de tijd op is.

5. Vlak voor het eind van de lestijd blikken we 5 minuten terug op de gestelde doelen en de les


Leerbox uitstekend is een initiatief van Jan Hoetmer. Hij is als docent werkzaam op verschillende scholen in Amsterdam en omgeving. Jan is dit leerplatform gestart om het leren bij kinderen te stimuleren en het algehele onderwijs te innoveren.

Er is altijd een moment waarop je weerstand ervaart. Wie ben jij? Hoe focus je je? Wat heb je nodig om de volgende hindernis te overwinnen? Als je op een jonge leeftijd over jezelf en je hersenen leert, geldt voor de rest van je leven: nooit meer leren! Voor altijd plezier, overzicht en inzicht in je eigen ontwikkeling!

Volg ons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: